ZorgMies maakt het leven leuker!

NIEUWS FEBRUARI 2016

Dinsdag 23 februari 2016, zorgmies.nl

Nieuwe regio's in oprichting

ZorgMies Nederland blijft zich uitbreiden en mag zich de snelst groeiende thuiszorgorganisatie van Nederland noemen! De kantoren voor de Regio Den Haag en de Regio Hoek van Holland-Westland zijn in oprichting. Binnenkort stellen we de initiatiefneemsters in deze regio's aan u voor!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Zondag 7 februari 2016, nu.nl en volkskrant.nl

Overheid overschat mogelijkheden familie als mantelzorger

ZorgMies Nederland is er (ook) ter ondersteuning van de mantelzorgers.

Bijna de helft van alle familierelaties is niet harmonieus. Bij het bieden van mantelzorg neemt het aantal conflicten binnen de familie vaak toe. Dat blijkt volgens de Volkskrant uit onderzoek van socioloog Martijn Hogerbrugge naar de familiebanden in Nederland.
Hij stelt dat familiebanden vaak "in beton zijn gegoten". Als familieleden niet goed met elkaar omgaan, zal dat ook niet beter worden als een familielid, zoals een ouder, hulpbehoevend wordt.

Deze constatering staat haaks op de visie van de overheid, die de zorgkosten omlaag wil brengen door meer te rekenen op mantelzorg door familieleden.

Lees verder